FAQ

Svoje potrebe najbolje poznate vi sami. Mi smo tu, da zanje najdemo primerno in optimalno rešitev in svetujemo glede tehničnih možnosti in stroškovnih variant izvedbe.

NAVODILA ZA PRIPRAVO DATOTEK

• V tisk pošljite le PDF datoteke.
• Željeno tiskovino praviloma vedno kreirajte v merilu 1:1.
• Če je mogoče, namesto slik uporabljajte vektorske elemente.
• Rastrske slike naj bodo resolucije najmanj 300 dpi.
• Slike in teksti naj bodo v CMYK barvnem prostoru. Posebne barve/dodelave kot so Pantone barve, bela barva, 3D UV lak, topli tisk, globoki tisk naj bodo označene s spot bravo in pravilno poimenovani.
• Črno besedilo vedno kreirajte le iz (C=0%, M=0%, Y=0%, K=100%).  Velikost pisave naj ne bo manjša od 6 pt.
• Pisava naj bo v vektorski obliki saj se s tem izognemo manjkajočem zapisu pisave.
• Črte naj ne bodo tanjše od 0,1mm.
• Maksimalna pokritost barve je 280 %. Primer (C=70%, M=70%, Y=70%, K=70%, skupaj torej 280%)
• Če gredo grafični elementi v rob tiskovine, morajo biti narejeni 2 – 3 mm preko njega.


• Besedilo in pomembne slike/logotipe umaknite vsaj 3mm od roba tiskovine (porezave) ali prepogiba.
• Tisk na barvne materiale imajo lahko nepričakovan končni videz. Primer: Če tiskamo na rjavo podlago je lahko končni izgled tiskovine nekoliko bolj temen v primerjavi s tiskom na belo podlago.
• Za bolj žive barve na barvnih papirjih grafiko podložimo z belo barvo.

FAQ SPLOŠNO

V Sloveniji uporabljamo storitve Pošte Slovenije, v tujino pošiljamo s kurirsko službo GLS. Pošiljamo v vse države EU.

Poštnina je brezplačna za vsa naročila v vrednosti višji od 300 € (brez DDV).

Če je pri postopku izdelave tiskovine ugotovljena napaka z naše strani, vam lahko vrnemo del kupnine ali tiskovino v celoti ponovimo.
V kolikor je bil dokument neustrezno pripravljen reklamacije ne upoštevamo.
Reklamacija se ne upošteva tudi v primeru izgubljene ali poškodovane pošiljke. Pošiljko se lahko zavaruje na željo stranke. O tem nas prosim obvestite pred  izdelavo.

Da, vsa naročila, poslana preko pošte so opremljena s sledilno številko, ki jo lahko dobite preko elektronskega naslova (pri spletnih naročilih) ali nas kontaktirajte in vam jo bomo posredovali.

Če je skupen znesek naročila 300 € ali več (cena brez davka) je poštnina v Slovenijo ali tujino brezplačna. Za vse zneske pod 300 € se poštnina znotraj Sloveije obračuna pri prevzemu paketa. Višino plačila določa teža paketa/paketov.
Pri pošiljanju v tujino se obračuna cena skladno s cenikom kurirske sliužbe GLS.

Seveda, vse tiskovine lahko prevzamete v našem podjetju v Kranju.

Davek v Sloveniji se vedno obračuna in sicer s predpisano splošno davčno stopnjo 22 %. V kolikor se tiskovine pošilja v tujino in je naročnik identificiran z veljavno davčno številko, se predpisane davčne stopnje 22 % ne zaračunava.

Če je naročilo naročeno preko spletne trgovine, je možno plačati s kartičnim plačilom ali z bančnim nakazilom na TRR. Enako velja za vsa podjetja v tujini. Znotraj Slovenije je možno plačati tudi z gotovino pri osebnem prevzemu.

Ne, nakazanega denarja ne vračamo.

V obeh primerih nas kontaktirajte kar se da hitro. V kolikor tiskovina še ni bila narejena je možno spremeniti količino in dokument.

Vsi napotki za pravilno izdelavo dokumentov so v povezavi: (link do strani z napotki – tu se lahko tudi naredi prenos PDF datoteke z napotki)
Načeloma se vsak dokument pred izdelavo ročno pregleda. Za nepravilno pripravo dokumenta ali napake v tekstu ne odgovarjamo. V kolikor v dokumentu pred tiskom najdemo morebitno napako vas o tem seveda obvestimo.

Ne, spletni izračun cen je na voljo le registriranim podjetjim ali samostojnim podjetnikom. V kolikor želite izvedeti ceno posamezne tiskovine in se ne želite registrirati je potrebno poslati povpraševanje.

Ne, registrirajo se lahko le podjetja in samostojni podjetniki z davčno številko. Fizične osebe se ne morejo registrirati. Naročanje izdelkov poteka preko povpraševanja.

Pozabljeno kodo lahko resetirate s pomočjo vašega elektronskega naslova. Dobili boste e-pošto z vsemi navodili. V primeru nejasnosti nas kontaktirajte.

Vse izdelke lahko naročite od 1 kosa naprej.

Pri spletnem nakupu sem vam pred naročilom pojavi okvirni rok izdelave. V kolikor
potrebujete tiskovino do določenega roka nas prosim kontaktirajte in se bomo potrudili, da najdemo sprejemljivo rešitev.

Vsi dokumenti, ki so bili tiskani pri nas se hranijo v arhivu. Pri ponovnem naročilu nam dokumenta ni potrebno pošiljati ponovno, vendar nas o tem lahko le obvestite.

Seveda, vse tiskovine/škatle se lahko shranijo, če ste registriran uporabnik.

Pri vseh spletnih naročilih se avtomatsko generira koda za popust pri naslednjem naročilu. Pridobljena koda se vpiše v polje na strani blagajne. Kuponi se med seboj ne seštevajo in imajo veljavnost 90 dni.

FAQ EMBALAŽA / ŠKATLE

Ne, zaradi transporta in manjše porabe prostora vse škatle oddamo nesestavljene. Zlepljeni so le vsi lepilni zavihki pri škatlah katere potrebujejo lepljenje. Izjema so luksuzne škatle katere oddamo sestavljene.

Seveda, vse škatle so lahko nepotiskane. Osnovna barva valovitega kartona je belo/bela ali rjavo/rjava. Pri embalažnem kartonu je osnovna barva bela, lahko pa se za izdelavo škatel izbere tudi barvne in strukturirane nepremazne kartone.

Odvisno od količine in izbrane velikosti. Večino nepotiskanih škatel naredimo znotraj 5 delovnih dni. Pošiljanje ponavadi traja med 1 – 3 delovnih dni.

Na žalost ne. Poštnino se računa glede na težo in velikost paketa.

Za večino vrst škatel uporabljamo digitlani print z direktnim tiskom na valovit karton ali embalažni karton. Uporabljamo UV tehnologijo printa s CMYK + Lt.C + Lt.M + bela in offset tehnologijo s CMYK barvami. V kolikor je izbrana le ena barva tiska je embalažo možno narediti tudi v sito tiskarski tehniki.
Pri večjih količinah ali drugačnih dodelavah uporabljamo offset tisk in tiskovino lepimo na valovit karton ali ga direktno potiskamo. Možno je uporabiti pantone barve. Pri tem načinu izdelave škatel je možno narediti topli tisk, globoki tisk, 3D UV lak, lakiranje tiskovine. Embalažni karton lahko plastificiramo z različnimi vrstami plastifikacij (mat, sijaj, anti-scratch ali soft touch).

Na zalogi imamo vedno valovite kartone najvišje kakovosti in sicer:
E – val troslojni karton debeline 1,5 mm: belo/beli MKD 372 E, rjavo rjavi kraft kvaliteta EE val petslojni karton debeline 3,0 mm: belo/beli MKD 333.4 EE
Pri škatlah iz embalažnega kartona uporabljamo:
250g – 350g enostransko premazni karton in nepremazne strukturirane in barvne kartone proizvajalca Fedrigoni.

Ja, načeloma so vsi papirji in valovit karton narejeni v EU primerni za direkten kontakt s hrano. V kolikor bi škatlo uporabljali za hrano katera vsebuje veliko maščobe predlagamo, da v notranjosti škatel uporabite maščobo odbojni papir. Če je škatla potiskana tudi z notranje strani, vam direktnega kontakta s hrano ne priporočamo.

Preko interneta lahko oblikujete vse škatle.

Predlagamo, da natančno izmerite produkt, ki ga želite pakirati. Ker pri dimenzijah škatel vpisujete notranje mere, je dobro, da je škatla nekoliko večja kakor izdelek ki ga boste pakirali.

Izdelujemo škatle od 1 kosa naprej. Specializirani smo
za manjše in srednje velike serije.

Na voljo so vse velikosti v kolikor to dovoljuje sama konstrukcija škatle. Pri vpisovanju dimezij se vam pri nepravilni velikosti polje obarva rdeče.

Poleg najbolj tipičnih, ki so na voljo v spletni trgovini, izdelujemo tudi škatle po željah naročnika. Izdelujemo vse škatle po standardu FEFCO in nestandardne. Skratka, sporočite nam vaše želje in škatle prilagodimo vašim potrebam.

V kolikor želite, da je vložek narejen natančno po dimezijah in obliki vašega izdelka je dobro, da nam vaš izdelek pošljete po pošti. Ponujamo vložke iz embalažnega papirja, valovitega kartona in pene.

Pantone barve so na voljo le pri škatlah s tiskovino kaširano na valovit karton ali običajnem enoslojnem kartonu.

Seveda, vse škatle imajo opcijo tiska po notranji in zunanji strani.

V škatle lahko pakirate vse vključno s hrano. Načeloma se embalažni in troslojni karton uporablja za lažje izdelke (nekje do 5 kg), težje izdelke pa pakiramo v petslojni karton.

Seveda, vse tiskovine/škatle se lahko shranijo če ste registriran uporabnik.

Vsi napotki za pravilno izdelavo dokumentov so v povezavi: (link do strani z napotki – tu se lahko tudi naredi prenos PDF datoteke z napotki)
Načeloma se vsak dokument pred izdelavo ročno pregleda. Za nepravilno pripravo dokumenta ali napake v tekstu ne odgovarjamo. V kolikor v dokumentu pred tiskom najdemo morebitno napako vas o tem seveda obvestimo.

FAQ TISKOVINE

Dobavni rok je odvisen od količine, vrste tiskovine in izbrane dodelave. Pri spletnem nakupu se vam okvirni rok izdelave prikaže pri izračunu cene. Večino tiskovin naredimo znotraj 5 delovnih dni. Pošiljanje po pošti traja od 1 – 3 delovnih dni.

Večino tiskovin naredimo s CMYK barvami, lahko pa se doda tudi pantone lestvica barv. Pri dodelavi tiskovin je možno narediti topli tisk, globoki tisk, 3D UV lak, lakiranje tiskovine. Vse papirje lahko plastificiramo z različnimi vrstami plastifikacij (mat, sijaj, anti-scratch ali soft touch).

Na zalogi imamo konstantno sledeče papirje:
115 g – 400 g mat premazne bele papirje,
90 g – 300 g nepremazne bele in rahlo rumenkaste papirje,
250 g – 350 g enostransko premazni papir bele barve,
papirnate nalepke v mat in nepremazni izvedbi,
PVC nalepke v beli in prozorni izvedbi

V višjem cenovnem razredu papirjev ponujamo:
Old mill Premuim white gramature 250 g/m²
Century Cotton laid premium white gramature 280 g/m²
Tintoretto Soho Gesso touch 300 g/m²
Sirio Pearl Ice White gramature 300 g/m²
Materica kraft papir v gramaturi 250 in 360 g/m²

Preko spletnega urejevalnika lahko oblikujete: plakate, označevalne in reklamne table, vizitke, letake, kuverte in mape.

Izdelujemo tiskovine od 1 kosa naprej. Specializirani smo za manjše in srednje velike serije.

Seveda, vse tiskovine/škatle se lahko shranijo, če ste registriran uporabnik.

Seveda, vzorec lahko naročite in je brezplačen v kolikor kasneje naročite večjo količino izdelkov. V nasprotnem primeru se vzorec računa skladno s cenikom.
Pri spletnem naročilu vzorci niso brezplačni.

Vsi napotki za pravilno izdelavo dokumentov so v povezavi: (link do strani z napotki – tu se lahko tudi naredi prenos PDF datoteke z napotki)
Načeloma se vsak dokument pred izdelavo ročno pregleda. Za nepravilno pripravo dokumenta ali napake v tekstu ne odgovarjamo. V kolikor v dokumentu pred tiskom najdemo morebitno napako vas o tem seveda obvestimo.